YOGA/MINDFULNESS | Familjen P`s Blogg
familjenpsblogg

Familjen P`s Blogg

Annons

YOGA/MINDFULNESS

”JAG ÄR GUD”

Det har blivit så otroligt populärt med Yoga & mindfulness i Sverige och resten av världen.  Många som utför Yoga eller tränar Yoga kanske inte är medveten om dess ursprung och kraft. Tänkte dela med mig av lite information som kanske kommer att ändra din uppfattning om vad som sker med själen när man utför dessa stress nedsättande rörelser:) Själv har jag tänkt innan att det kanske inte skulle vara så dumt att börja träna lite Yoga,  Jag ändrade mig dock när jag läste på om dess ursprung. Yoga och mindfulness har ju som sagt kommit in bland många förskolor, skolor, arbetsplatser,vårdcentralen och vissa samfund. Men vad är det egentligen? Vad kommer det ifrån? och kan man ändra och göra om det till något annat eller eget?

Vad är YOGA?

“Yoga är ett hinduiskt ord som betyder ”förening” eller ”att sammanfogas” och syftar på att förenas/bli ETT med det universella medvetandet, med den hinduiska guden Brahman. Därför kan en yogautövare också säga ”jag ÄR Brahman”, d.v.s ”jag ÄR gud”. Det yttersta målet för en hinduisk yogautövare är att uppnå en bättre karma, få en ”bättre” inkarnation i nästa liv (reinkarnation) och i det långa loppet separera själen från kroppen och sammanfogas med Brahman. Det är slutmålet. I Indien är alltså yoga absolut inget man sysslar med för att bli piggare eller för att få kroppen i god kondition; yoga är en ”kroppsfrånvänd” och världsfrånvänd övning, för att separera kropp och själ.En grundtanke med hinduisk meditation och yoga är att man skall frigöra/väcka den s.k. kundalini-kraften/orm-kraften så att denna kan frigöra ”det tredje ögat” som också jämställs med Shiva.

Med hjälp av kundalini-kraften skall man i yogan bryta ner den egna viljan, känslorna, sinnet och andra själsliga och andliga blockeringar eftersom dessa står i vägen för syftet med yoga.Genom detta kan man uppnå en allt högre grad av medvetande, ett medvetande om den egna gudomligheten och att allt är förenat och gudomligt. Kundalini är också ett indiskt ord för orm, eller en kobra. Därför tillbeds också ormen inom hinduismen. Att praktisera yoga innebär därför i praktiken att falla ner i tillbedjan inför Ormen, enligt experter på hinduism och yoga.

“En som varnat för vad det kan leda till är överläkaren Bo G Johnson. I en intervju i Göteborgs-Posten den 20 september 1984 talar han om sina erfarenheter. Artikeln inleds med följande konstaterande:

”Meditation och yogaövningar har i flera fall lett till psykisk sjukdom”.
Ett av de fall som Bo G Johnsson följt var en 27-årig man, utan missbruk eller sociala problem. Denne prövade på den s k chakrameditationen.

Överläkaren berättar hur mannen vid en sådan övning upplever hur en slags energi med stor kraft fyllde kroppen: ”Det handlande om ett energiflöde som sakta steg upp genom ryggraden och upp i huvudet där det liksom exploderade. Han tyckte sig se hur energiströmmar strömmade ur händer och fötter. Dessutom hade han visioner av ormar som steg uppåt i ljumskarna och ville bita honom i ansiktet.” Vidare beskrivs hur mannen efter några dagar upplevde hur ”en mörk substans trängde in i hans kropp. Han fick akut dödsångest och vaknade flera gånger på nätterna då han upplevde att onda väsen attackerade honom.”

I artikeln konstateras vidare att: ”Chakrameditation är en form av yoga som bygger på föreställningen att det inom människan finns en slumrande kraft som kallas Kundalini eller ormkraften.”

Artikeln i Göteborgs-Posten kan läsas på följande länk: http://kundalini.se/meditation.html

Ref: http://www.apg29.nu/index.php?artid=9633
https://www.apg29.nu/lakare-varnar-for-meditation-och-yoga-holger-nilsson-4506
yoga

Här är ett starkt vittnesbörd om frihet i Jesus.  Jag hoppas att detta blir en uppmuntran för dig som har fastnat i meditation och känner att du bara mår bra under tiden du utför övningarna, Det finns frihet! Upplever du samma saker som dessa människor? Ropa på namnet Jesus <3

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenpsblogg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats